Pàgines

dissabte, 13 de desembre del 2014

La Plaça de les Glòries Catalanes (Transformer)

Avui s'han obert els primers espais després de l'enderroc de l'anella viaria que hi havia a la Plaça de les Glòries Catalanes a Barcelona. Aquesta nova transformació (exacte, no és la primera i en cas de no tenir èxit tampoc serà l'última) està encara en trànsit, però volia aprofitar aquesta data per publicar algunes fotos dels treballs d'enderroc i de les imatges úniques i fugaces que es van produir. 
Les primeres corresponen a l'aparició de la màquina -o una d'elles- que va trencar a mossegades l'anella. L'expectació que va generar des de bon principi no va minvar gaire durant tot el procés.


La tercera d'aquestes imatges de fet correspon a les dates prèvies, és tracta del camp de blat al que després s'hi instal·larien les alzines que hi havia al centre de la plaça. Aquest era un espai simple, però entranyable pels veïns, un cop acabades les obres esperem que es pugui recuperar. Fer-lo seria un encert i extremadament senzill. 

Es clar que desfer el "tambor" de la plaça i després el pas viari serveix per desfer-se d'elements que són massa visibles, que tapen la perspectiva i "empobreixen" l'skyline de la ciutat, així, tant bon punt van desaparèixer aquests elements, van aparèixer darrere uns altres, a les imatges que segueixen hi trobem un dels elements més afavorits per la reconstrucció de l'skyline, es clar, La Sagrada Família. La primera d'aquestes fotos és una d'aquestes irrepetibles, hi conviuen les runes del pas viari amb la l'edifici projectat per l'Antoni Gaudí. 



Aquesta sisena imatge és dels graffitis que s'hi van fer a l'antic emplaçament del mercat dels encants, ara els graffitis de la foto i tota la resta estan soterrats per la sorra i pedres que va resultar de l'esmicolament del pas viari. 


Per tancar, una imatge de la torre Agbar, un altre element dels afavorits per l'enderroc de l'anella viaria i dels que amb força rapidesa s'han convertit en referent de la ciutat. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada